Aannemersbedrijf gebr. Horstink Twello
 • Horstink Kwaliteitsbouwers van huis uit!

Nieuws van de werkvloer

Passiefhuis

Een passiefhuis onderscheidt zich door de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik. In een passiefhuis worden de warmte verliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning via het ventilatiesysteem. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve warmtewinsten uit de bodem en via de zon. Een passiefhuis heeft geen conventioneel verwarmingssysteem nodig en toch heerst er een aangenaam binnenklimaat. Een passiefhuis verbruikt 10x minder energie voor verwarming dan een gemiddelde bestaande woning en 4x tot 5x minder dan de huidige nieuwbouwwoning, uitgevoerd conform bouwbesluit.

Isolatie

Om een het traditionele verwarmingssysteem te kunnen vervangen zonder in te boeten aan warmtecomfort is een dikkere en/of meer doeltreffende isolatielaag nodig. De isolatie dient overal continu door te lopen, ook bij aansluitingen tussen wanden, daken en vloeren. De beglazing is drievoudig.

Luchtdicht bouwen

Het gebouw moet zeer luchtdicht zijn om warmteverliezen via kieren, spleten en aansluitingen te vermijden. De luchtdichtheid van een woning of gebouw kan worden getest met een blowerdoor luchtmeting.

Warmteterugwinning

Passieve gebouwen hebben een constante aanvoer van verse lucht om het comfort van de gebruikers zo hoog mogelijk te houden. Een speciale warmtewisselaar wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen met de lucht die naar buiten wordt afgevoerd. Hierbij wordt de warmte teruggewonnen zonder de twee luchtstromen te mengen. Verse lucht wordt toegevoerd in de leefruimtes, slaapkamers en werkruimtes. De lucht wordt afgevoerd via de natte ruimtes zoals de keuken, de badkamer en het toilet.

Warmtewinsten uit de bodem of via de zon

In goed geïsoleerde woningen en bedrijfspanden kun je met gratis duurzame energie (aardbodem, grondwater, lucht, zon) verwarmen (warmtepomp), warm tapwater bereiden (zonneboiler) en zelf elektriciteit opwekken (pv zonpanelen). Ook duurzaam en voordelig is stoken met hout.

 Bekijk hier de uitzending van Kassa Groen.

 

 

 • Fotogalerij

  Fotogalerij

  Heeft u (ver)bouw plannen? In de fotogalerij kunt diverse projecten die wij gerealiseerd hebben bekijken.

 • Medewerkers

  Medewerkers

  Bent u benieuwd wie wij zijn? Wij stellen ons graag aan u voor.

 • Historie

  Historie

  Horstink Kwaliteitsbouwers bestaat al meer dan 181 jaar en is een echt familiebedrijf. Het wordt inmiddels geleid door de 6e generatie uit de familie Horstink. Er kan dus wel gezegd worden…