Aannemersbedrijf gebr. Horstink Twello
 • Horstink Kwaliteitsbouwers van huis uit!

Nieuws van de werkvloer

Subsidie voor woningisolatie – Gemeente Voorst

Wilt u besparen op stookkosten en daarmee ook nog bijdragen aan een beter milieu? Dat kan door uw woning te isoleren. Woont u in een eigen woning en moet uw woning nog geïsoleerd worden? Tot 12 december 2016 kunt u subsidie aanvragen bij de gemeente Voorst. De werkzaamheden moeten voor 31 december 2016 zijn uitgevoerd. De gemeente Voorst draagt maximaal € 500,- bij in de kosten. De subsidie is een samenwerking tussen de provincie Gelderland en de gemeente Voorst. Beide dragen 50% bij aan de subsidie.

Voor wie?

De subsidie is aan te vragen als u woont in een eigen (koop)huis in de gemeente Voorst. De subsidieregeling geldt voor het aanbrengen van dak-, vloer- en of gevelisolatie met een isolatiewaarde van Rd 2,5 of hoger. Alleen voor het isoleren van een spouwmuur geldt deze eis niet. Voor het vervangen van bestaand glas geldt HR++.

Wat levert het op?

Warmte kan uit de woning ontsnappen via ramen, muren, het dak en de vloer. U kunt dit tegengaan door isolatie aan te brengen of HR++-glas te plaatsen. De subsidie vergoedt een derde van de gemaakte kosten tot een maximum van 500 euro. Als u zelf de isolatie aanbrengt, komen alleen de kosten van het isolatiemateriaal en bevestigingsmateriaal in aanmerking.
Woningisolatie

Wat levert isoleren u op?

 • Directe besparing tot 30% op de energiekosten;
 • Milieuwinst, doordat er minder CO2 wordt uitgestoten
 • Warm in de winter, koel in de zomer.

Aanvragen

De subsidie geldt voor isolatiewerkzaamheden die in de periode van 23 juni 2016 t/m 31 december 2016 (de aanvraag moet wel vóór 12 december 2016 bij de gemeente zijn ingediend) worden uitgevoerd. De werkzaamheden mogen nog niet uitgevoerd zijn bij het indienen van de aanvraag.

Het is mogelijk om de aanvraag middels DigiD in te dienen. Dit heeft onze voorkeur. U kunt het e-formulier invullen via deze link (inloggen met DigiD). U kunt beginnen met isoleren nadat de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd. Toekenning van de subsidie kan dan niet vooraf worden gegarandeerd. Mocht het niet lukken om het e-formulier met uw DigiD in te vullen, dan vindt u een aanvraagformulier met een instructie onderaan deze pagina. U kunt de aanvraag dan sturen naar woningisolatie@voorst.nl, indienen bij de balie van het gemeentehuis of opsturen naar Postbus 9000, 7390 HA Twello.

Werkzaamheden gereed

Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd kunt u onderaan deze pagina ook het uitkeringsformulier downloaden en invullen en sturen naar woningisolatie@voorst.nl, indienen bij de balie van het gemeentehuis of opsturen naar Postbus 9000, 7390 HA Twello.

Voorwaarden

 • De subsidie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Provincie en gemeente dragen allebei 50% bij aan de kosten.
 • De subsidie is maximaal 1/3 van de kosten en bedraagt maximaal € 500.

De subsidie geldt alleen voor de volgende maatregelen:

 • Aanbrengen van vloerisolatie met een isolatiewaarde (Rd-waarde) van minimaal 2,5 m2K/W.
 • Aanbrengen van dakisolatie met een isolatiewaarde (Rd-waarde) van minimaal 2,5 m2 K/W, waarbij isolatie van de vloer van niet-verwarmde vloering wordt beschouwd als dakisolatie.
 • Gevelisolatie door het isoleren van nog niet geïsoleerde muren van de woning door het aanbrengen van gevelisolatie waarbij de isolatiewaarde minimaal (Rd-waarde) 2,5 m2 K/W is of door het aanbrengen van spouwmuurisolatie in bestaande spouw.
 • Het vervangen van bestaand glas door HR++ glas.
 • Regulier onderhoud wordt niet gesubsidieerd.
 • De provincie heeft uitdrukkelijk in de nieuwe regeling van de subsidie voor woningisolatie aangegeven dat gemaakte kosten van voor 23 juni 2016 nooit subsidiabel zijn. Op het moment van de aanvraag, mogen de werkzaamheden nog niet uitgevoerd zijn.
 • De aanvraag om subsidie voor woningisolatie dient vóór 12 december 2016 bij de gemeente ingediend te zijn.
 • De kosten moeten gemaakt zijn en het uitbetalingsverzoek moet ingediend zijn v??r 31 december 2016.

Meer weten?

Voor meer informatie over de isolatiesubsidie of hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u terecht bij Ali den Boer via het telefoonnummer (0571 27 98 08) of stuur een e-mail naar woningisolatie@voorst.nl.

De subsidieregeling is een initiatief van de provincie Gelderland. Via de gemeenten stelt zij geld beschikbaar voor het isoleren van koopwoningen.

 

Bron: Gemeente Voorst

 • Fotogalerij

  Fotogalerij

  Heeft u (ver)bouw plannen? In de fotogalerij kunt diverse projecten die wij gerealiseerd hebben bekijken.

 • Medewerkers

  Medewerkers

  Bent u benieuwd wie wij zijn? Wij stellen ons graag aan u voor.

 • Historie

  Historie

  Horstink Kwaliteitsbouwers bestaat al meer dan 181 jaar en is een echt familiebedrijf. Het wordt inmiddels geleid door de 6e generatie uit de familie Horstink. Er kan dus wel gezegd worden…