Aannemersbedrijf gebr. Horstink Twello

Nieuws van de werkvloer

Voorster Hockeyclub in Twello over half jaar in nieuw clubgebouw

Bij de Voorster Hockeyclub Twello gaat in december de eerste paal van het nieuwe clubhuis de grond in. De lokale aannemer Horstink tekent voor de bouw en de vereniging hoopt het clubhuis voor de zomer van 2017 in gebruik te kunnen nemen.

Voorster Hockeyclub Twello clubgebouw

De VHC Twello snakt al jaren naar een volwaardig clubhuis. Tot op heden moet zij genoegen nemen met een noodgebouw (Portakabin). Voorzitter Luuk van de Poel: “We krijgen een modern clubhuis met een duurzame uitstraling door gebruik van veel glas en een buitenafwerking van planken gemaakt van 100 procent afvalplastic genaamd gampet. In tegenstelling tot hout rot dit niet en is het eenvoudig te reinigen.”

Het ontwerp van het clubhuis is van de hand van Bessels Architekten en Ingenieurs uit Twello. Samen met het projectteam van de club, onder leiding van Ellis Brinkman, heeft de architect gezorgd voor een ontwerp dat volgens de clubleiding past bij de gebruikseisen voor nu en in de toekomst.

Voorster Hockeyclub Twello clubgebouw

Met het project is een investering van vier ton gemoeid. Hiervan heeft de hockeyclub zelf 50.000 euro bijeengebracht. De club leent 350.000 euro bij de Bank Nederlandse gemeenten. De gemeente Voorst staat hier garant voor.

Katalysator

VHC-leden, hun ouders en overige supporters kunnen als alles volgens planning verloopt vanaf de zomer genieten van het nieuwe clubgebouw. “Als het is opgeleverd, gaan we verhuizen, lampen ophangen, inrichten, dat soort dingen. Dat werkt als een katalysator om leden te activeren. Dat geeft onze club z├ęker nieuw elan”, voorspelt Van de Poel.

De VHC Twello werd in september 2008 opgericht. Twee jaar later volgde pas de eerste competitiewedstrijd op de eigen accommodatie aan de Zuiderlaan. De vereniging heeft ruim 300 leden en beschikt over twee velden.

 

Bron: De Stentor

 • Fotogalerij

  Fotogalerij

  Heeft u (ver)bouw plannen? In de fotogalerij kunt diverse projecten die wij gerealiseerd hebben bekijken.

 • Medewerkers

  Medewerkers

  Bent u benieuwd wie wij zijn? Wij stellen ons graag aan u voor.

 • Historie

  Historie

  Horstink Kwaliteitsbouwers bestaat al meer dan 181 jaar en is een echt familiebedrijf. Het wordt inmiddels geleid door de 6e generatie uit de familie Horstink. Er kan dus wel gezegd worden…